Közlemény a helyszíni szemle időpontjának kitűzéséről
2019. 06. 27.

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy a NAR-01 (7. kiadás) szabályzat értelmében a Hatóság a helyszíni szemle időpontját úgy állapítja meg, hogy az értékelési szakasz az ügyintézési határidőn belül befejezhető legyen. A nemzeti akkreditálásról szóló 2015. évi CXXIV. törvény szerint az akkreditálási eljárás értékelési szakaszának ügyintézési ideje 100 nap, felügyeleti vizsgálati eljárás értékelési szakaszának ügyintézési ideje 65 nap, amit nem áll módunkban megváltoztatni. Felügyeleti vizsgálati eljárás esetén az ügyfélnek – az értesítés átvételét követően – a kérelem beadását úgy kell időzítenie, hogy a helyszíni szemle megtartható legyen (pl. nyári szabadságolások, év végi ünnepek stb. figyelembevételével).

A kitűzött időpontot az ügyfél megalapozott kérelmére – amely jellemzően vis maior esete – Hatóságunk egy alkalommal módosíthatja.

A helyszíni szemle tervét Hatóságunk legalább 5 nappal korábban megküldi az Ügyfélnek.

2021. május 31. éjféltől már csak az MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 szerint akkreditált vizsgáló- és kalibrálólaboratóriumok, valamint mintavevő szervezetek státusza marad érvényben.

A hátralévő idő:

Nap
Óra
Perc
Másodperc
MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 áttérésmérce
Bezárom