Együttműködési szándéknyilatkozat (MoU) aláírása a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) és a Vietnami Akkreditációs Iroda (BoA) között
2018. 11. 13.

A Magyarország és a Vietnami Szocialista Köztársaság kormánya közötti gazdasági együttműködésről szóló megállapodás IV. Cikkével összhangban létrehozott, a gazdasági együttműködésről szóló Magyar-Vietnami Gazdasági Vegyes Bizottság a nyolcadik ülésszakát tartotta 2018. november 12-13. között Hanoiban, Vietnamban.

A magyar delegációt Dr. Balogh Csaba, a Külgazdasági és Külügyminisztériumának közigazgatási államtitkára, a Bizottság magyar oldalának társelnöke vezette. A delegáció tagja Devecz Miklós, a NAH főigazgatója is.

Mindkét fél üdvözölte a NAH és a Vietnami Akkreditációs Iroda (BoA - vezetője Vu X. Thuy igazgató) közötti Együttműködési szándéknyilatkozatot (MoU), amelynek célja a kereskedelem technikai akadályainak (TBT) csökkentése terén való együttműködés előmozdítása, a helyes gyakorlatok kialakítása a megfelelőségértékelő testületek akkreditációjának és akkreditálásának területén a két országban érvényes nemzetközi előírásoknak és rendelkezéseknek megfelelően. Mindkét fél megállapodott egy közös cselekvési terv előkészítéséről, megvitatásáról és véglegesítéséről a fent említett célok elérése érdekében.

2018.11.13.

20181113 111509 balra ford tott