Sikeresen lezajlott a szeptember 6-ára megszervezett regionális workshop Budapesten a NAH, az ATS, a HAA és a DPA részvételével
2018. 09. 10.

Devecz Miklós, a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) főigazgatója kezdeményezésére szervezett, szeptember 6-án Budapesten megtartott workshop, négy regionális akkreditáló testület részvételével sikeresen lezajlott. A Szerbiai Akkreditáló Testület (ATS) öt résztvevővel, köztük prof. Aco Janićijević, ügyvezető igazgatóval, a Horvát Akkreditáló Ügynökség (HAA) és az Albániából érkezett Akkreditáló Igazgatóság két-két résztvevővel, és a NAH öt résztvevővel, köztük Bodroghelyi Csaba főigazgató-helyettessel képviseltette magát.

A workshop fő témái az ISO / IEC 17011: 2017 és az ISO / IEC 17025: 2017 szabványok bevezetését követően végrehajtott változtatások és intézkedések voltak. Az egynapos megbeszélés során esettanulmányokat mutattak be, megosztották tapasztalataikat a részt vevő szervezetek és részletesen ismertették a kapcsolódó intézkedéseiket.

"Jó volt részt venni egy olyan beszélgetésben, ahol a felek jellemzően hasonló problémákkal néznek szembe az akkreditálási tevékenység megszervezése során, ezért kölcsönös megértés és őszinte beszélgetések jöttek létre, például az elektronikus akkreditálás fejlesztéséről, bevezetéséről, a súlyos kormányzati ellenőrzés melletti működésről, korlátolt költségvetésből gazdálkodásról. A mintavétel kalibráló laborokra alkalmazhatóságáról és a külsőleg beszerzett termékekről és nyújtott szolgáltatásokról is szó esett. A regionális fórum céljait sikeresen elérte, és az áttérési intézkedésekről folytatott megbeszélések nagyon tanulságosak voltak és segítséget nyújtottak a küldöttek számára "
- mondta Bodroghelyi Csaba

A résztvevő küldöttek megállapodtak abban, hogy hasonló rendezvényeket szükséges szervezni a felmerülő problémák jobb megértése érdekében, különös tekintettel az áttérési időszakokban az akkreditálási szabványok változásakor.

2018. szeptember 11.

Img 2421