Harmadik Halal Iparági Platform és újabb lépések a NAH-GAC együttműködés kapcsán
2018. 02. 21.

HE Eng. Sultan Bin Saeed Al Mansouri, gazdasági miniszter, valamint az ESMA elnökének fővédnöksége alatt 2018. február 19-én rendezték meg Dubaiban a Harmadik Halal Iparági Platform eseményét. Az egynapos rendezvény célja azon aktuális, szakmai kérdések egyeztetése volt, melyek hozzájárulnak egy olyan Halal iparág kialakításához, mely lépést tud tartani az innováció és technológiai fejlődés ütemével.

Kiemelt területként górcső alá vették többek között az élelmiszeripari innovációkat, a vágóhídi eljárások fejlesztési lehetőségeit és a már folyamatban lévő fejlesztéseket, valamint a Halal kereskedelem kihívásait is. E mellett központi téma volt a Halal innováció ösztönzése, a bankszektor szerepe e fejlődés előmozdításában, valamint a Halal akkreditáció jövője az IHAF keretein belül.

A szakmai rendezvényen részt vett Devecz Miklós, a NAH főigazgatója is, mely kiváló lehetőséget teremtett a NAH és a Perzsa-Öböl Menti Együttműködési Tanács (GCC) Akkreditálási Központja (GAC–GCC Accreditation Center) közötti szakmai együttműködés tovább mélyítésére a 2017. február 26-án aláírt együttműködési megállapodás alapján.

20180219 100802

Ahmed Al-Mutairi, a GAC főigazgatója és Devecz Miklós a NAH főigazgatója a megbeszélés után

Ahmed Al-Mutairi-vel, a GAC főigazgatójával történt kétoldalú személyes egyeztetésen napirendre került a közös GAC-NAH Halal akkreditáció alapjainak kidolgozása, valamint a felek egyeztettek egy, a NAH által szervezendő, Halal workshopról is.

2018.02.20.