Nyilvános konzultáció az épület-, illetve infrastruktúra-építéshez használt termékekre vonatkozó uniós szabályokról
2018. 01. 26.

2018. április 16-ig várja az Európai Bizottság az észrevételeket az épület-, illetve infrastruktúra-építéshez használt termékekre vonatkozó uniós szabályokról.

Az építési termékekről szóló 305/2011/EU rendelet az épület-, illetve infrastruktúra-építéshez használt termékekre vonatkozó egységes piaci szabályokat rögzíti. A rendelet meghatározza az építési termékek teljesítményének értékelésére és az értékelés eredményének közlésére vonatkozó szabályokat.

A konzultáció célja, hogy az érdekelt szervezetek és a magánszemélyek kifejtsék véleményüket az értékelés és a hatásvizsgálat tárgyát képező legfontosabb kérdésekben, s ezáltal részt vegyenek az esetleges jogszabályjavaslat előkészítésében. 

A nyilvános konzultációval kapcsolatos tudnivalók az alábbi linken elérhetőek:

https://ec.europa.eu/info/consultations/public-consultation-eu-rules-products-used-construction-buildings-and-infrastructure-works_hu 

2018.01.26.

2021. május 31. éjféltől már csak az MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 szerint akkreditált vizsgáló- és kalibrálólaboratóriumok, valamint mintavevő szervezetek státusza marad érvényben.

A hátralévő idő:

Nap
Óra
Perc
Másodperc
MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 áttérésmérce
Bezárom