2018, a stabil és megbízható Nemzeti Akkreditáló Hatóság éve
2018. 01. 09.

Fontos emlékezni, hogy a múltunkból tanulva, a megfelelő következtetéseket levonva, saját hibáinkat elismerve, azokkal szembenézve és leszámolva tervezhetjük meg a jövőnket. Így teszünk mi is, amikor a 2018-as év főbb kihívásait vesszük számba ügyelve, hogy ne essünk időről időre ugyanazokba a hibákba, és a kezünkben tudhassuk saját működésünk irányítását.

2018, a stabil és megbízható Nemzeti Akkreditáló Hatóság éve

Ahhoz, hogy ezt meg tudjuk valósítani, meg kell erősítenünk azokat az eredményeinket, amelyek értéket teremtettek és teremtenek az általunk akkreditált szervezeteknek, a hazai és nemzetközi gazdasági élet szereplőinek, valamint a 2016-os létrehozásunkkal újat, jobbat, hatékonyabbat és átláthatóbbat akaró érintetteknek, hatóságoknak, ügyfeleinknek! Őrizzük meg, stabilizáljuk - a mindennapi munkánk lételemévé téve - az általunk megteremtett új értékeket!

Az élet azonban nem áll meg, így mi sem.

Újabb és egyre összetettebb elvárásoknak kell megfelelnünk az élet jelenlegi és egyre gyorsabban fejlődő számos új területén ezzel bizonyítva az akkreditáció fontosságát, amely az általunk minősített szervezetek iránti bizalomban, a termékek és szolgáltatások megbízhatóságában, kiváló minőségében öltenek testet. Ez azt is jelenti, hogy a további fejlődéshez elengedhetetlen új értékek létrehozása!

Ilyen területek lesznek 2018-ban az orvosi vizsgálólaboratóriumok, a személyes adatok védelme (GDPR), a kiberbiztonság vagy a gépjárművek műszaki vizsgálóállomásainak akkreditálása, hogy csak párat említsek az új kihívásokból!

Ez a fentebb megfogalmazott gondolkodás és működés egyrészt a felkészülésünket segíti a 2019-ben bevezetendő e-akkreditációra, másrészt pedig a folyamataink és a változó szemléletmódunk megerősítését foglalja magába.

A KÖFOP keretében odaítélt EU-s támogatási forrás felhasználásának eredményeként 2018-ban meg fogjuk valósítani a papírmentes iroda koncepcióját, kialakítjuk az elektronikus ügyintézést, az e-akkreditációt! Mindezt annak reményében, hogy 2019 az e-akkreditáció bevezetésének éve lehessen!

Kívánok mindenkinek 2018-ban a céljai eléréshez igazi társakat, bölcsességet, kitartást, de legfőképp egészséget, boldogságot és egymást szerető és megértő lelkeket.


Devecz Miklós Főigazgató

2018.01.09.