Együttműködési szándéknyilatkozat aláírása a NAH és a Szerb Akkreditáló Szervezet (ATS) között
2017. 12. 14.

2017. december 14-én és 15-én a Szerb Akkreditáló Szervezet, az ATS felkérésének eleget téve Devecz Miklós, a NAH főigazgatója kétnapos szakmai egyeztetésen vesz részt Szerbiában.

A december 14-i kétoldalú egyeztetés során bemutatásra kerültek a két szervezet által elért 2017. évi eredmények, valamint a jövőre vonatkozó terveket is ismertették a résztvevők.

A találkozó központi témája a lehetséges együttműködési pontok meghatározása volt, melyek célja a Magyarország és Szerbia közötti gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok erősítése a technikai akadályok fokozatos lebontásával.

A megbeszélés végén a NAH főigazgatója, valamint az ATS ügyvezető igazgatója, Prof. Aco Janićijević együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá, melyhez kapcsolódóan a 2018. évre vonatkozó együttműködési program kidolgozása is megkezdődött.

Nah ats

Devecz Miklós a NAH főigazgatója, valamint Prof Aco Janićijević, az ATS ügyvezető igazgatója az együttműködési szándéknyilatkozat aláírása után

A kooperáció első körben meghatározott területei az alábbiak:

• egyeztetések, közös workshopok az IAF MD20 dokumentum kritériumainak teljesítéséről,

• oktatások szervezése az ISO/IEC 17011:2017 és ISO/IEC 17025:2017 szabványok követelményeinek értelmezéséről, gyakorlati alkalmazásáról,

• együttműködés az akkreditálást végző munkatársak képzését és szakmai fejlődését érintő kérdésekben, ehhez kapcsolódóan tanulmányi látogatások szervezése.

2017.12.14.