3 hét, 3 aláírt együttműködési szándéknyilatkozat, 2 kontinens: újabb együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a NAH, a partner fél a Belarusz Állami Akkreditáló Központ
2017. 12. 01.

A marokkói szabványügyi szervezettel (IMANOR) és az Azerbajdzsáni Akkreditáló Központtal aláírt megállapodások után a mai napon – 2017. december 1-jén – a Magyar-Belorusz Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság nyolcadik, Budapesten megrendezett ülése keretében, Devecz Miklós, a NAH főigazgatója együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a Belarusz Állami Akkreditáló Központtal.

Az együttműködés célja a Magyarország és Fehéroroszország közötti gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok erősítése a technikai akadályok fokozatos megszüntetésével, melyet az akkreditálás területén meghatározott közös munka biztosít majd a jövőben.

A felek már az aláírás előtti napon egyeztettek azokról a tevékenységekről, feladatokról, amelyet egy, a közeljövőben elfogadandó ütemterv (action plan) alapján az elkövetkező 2018-as évben meg kívánnak valósítani.

Img 20171201 wa0000001

Tatyana Nikolaeva, a BSCA Igazgatója és Devecz Miklós, a NAH Főigazgatója az együttműködési szándéknyilatkozat aláírása közben

2017.12.01.