Marokkói tanulmányút a Nemzeti Akkreditáló Hatóságnál a TAIEX keretében
2017. 10. 21.

Az Európai Bizottság Bővítési Főigazgatóság Intézményfejlesztési Egysége megkereste a Nemzeti Akkreditáló Hatóságot egy ötnapos képzés szervezése kapcsán a TAIEX program keretében.

A Technical Assistance and Information Exchange (TAIEX), vagyis Technikai Segítségnyújtási Információcsere az Európai Bizottság által 1996-ban létrehozott eszköz, melynek célja, hogy a kedvezményezett országok könnyebben megértsék, átültessék és alkalmazzák az Európai Unió joganyagát, így elősegítve az együttműködést az EU és a környező országok között. A kedvezményezett ország nyújtja be igényét az Európai Bizottság felé, pontosan megjelölve a területet, amelyben támogatásra van szüksége, és lehetősége nyílik konkrét ország és szervezet megjelölésére is, amitől a szakértői támogatást várja. Az IMANOR Magyarországot, a NAH-ot nevezte meg preferált partnernek.

A felkérésnek eleget téve a NAH munkatársai 2017. október 16. és október 20. között fogadták a marokkói szabványügyi szervezet, az IMANOR 3 fős delegációját. A tanulmányút célja, hogy a marokkói delegáció megismerje az ISO/IEC 17021-1:2015 és az ISO/IEC 17065:2012 szabványt és az előírások gyakorlati alkalmazását.

Interaktivitás, jó kérdések és a visszajelzések alapján is sikeres lebonyolítás jellemezte ezt az egy hetes munkát, mely a halal akkreditáció irányában további együttműködések kialakításának egy újabb állomása volt.

Taiex Img 1185

2017.10.21.