Az EA MAC 2017 októberében hozott határozatai
2017. 10. 10.

A szakértői értékelési folyamatot (peer evaluation) irányító EA Multilateral Agreement Council (MAC), azaz Multilaterális Megállapodások (MLA) Tanácsának 38. ülésén az alábbi döntéseket hozták meg a résztvevők.

Három új taggal bővült az EA MAC menedzsment csoportja. A hat jelölt közül Andreas Hönnerscheid (DAkkS, a német akkreditáló szervezet), Bostjan Godec (SA, a szlovén akkreditáló szervezet) és An Van Den Bergh (BELAC, a belga akkreditáló szervezet) kapták a legtöbb szavazatot.

2 új szervezettel gyarapodott az EA Bilaterális Egyezménye:

• ALGERAC, Algéria nemzeti akkreditáló szervezete Vizsgáló- és kalibrálólaboratóriumok és Ellenőrzés területén

• MOLDAC, Moldova nemzeti akkreditáló szervezete, vizsgálólaboratóriumok, orvosi laboratóriumok (ISO 15189 ), kalibrálólaboratóriumok, ellenőrzés, terméktanúsítás és vezetés irányítási rendszertanúsítás területén.

Az EA Multilaterális Megállapodások (MLA) Tanácsa megállapodott a LA (Litvánia), BELAC (Belgium), RENAR (Románia), AA (Ausztria) MLA aláírói státuszáról számos akkreditálási területen.

A döntések 2017. október 05-én léptek hatályba.

A következő MAC meeting 2018 áprilisában lesz Szerbiában az ATS szervezésében.

A döntések részletei itt olvashatók.

2017.10.10.

2021. május 31. éjféltől már csak az MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 szerint akkreditált vizsgáló- és kalibrálólaboratóriumok, valamint mintavevő szervezetek státusza marad érvényben.

A hátralévő idő:

Nap
Óra
Perc
Másodperc
MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 áttérésmérce
Bezárom