Az Egyesült Arab Emírségek Halal tanúsításának globális elismerése
2017. 07. 04.

Malajzia Halal tanúsítása kölcsönös elismerését kezdeményezte az Egyesült Arab Emírségekkel az ország külkereskedelmének fejlesztése érdekében

Az ESMA (Emirates Authority for Standardization and Metrology) központjában 2017. július 3-án lezajlott kétoldalú egyeztetés során a Malaysian Islamic Development Department (JAKIM) képviselői megismerték az Egyesült Arab Emírségek Halal tanúsítási jele használatára vonatkozó szabályokat és előírásokat, valamint az ESMA által alkalmazott jógyakorlatokat.

A maláj szervezet képviselői betekintést nyertek az ESMA, mint az Egyesült Arab Emírségek egyetlen akkreditáló szervezetének eljárási módszereibe, melyek célja a Halal termékek legjobb gyártási, csomagolási és kezelési technikák előtérbe helyezése, biztosítása.

Ez volt az első ilyen célú találkozó a két ország között, mely azért is kiemelt jelentőségű, mert Malajzia és az Egyesült Arab Emirátusok a Halal élelmiszeripar meghatározó, vezető szerepet betöltő szereplői.

Forrás és további részletek: https://www.sharjah24.ae/en/uae/235021-global-recognition-of-uae-halal-certification

2017.07.04.

2021. május 31. éjféltől már csak az MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 szerint akkreditált vizsgáló- és kalibrálólaboratóriumok, valamint mintavevő szervezetek státusza marad érvényben.

A hátralévő idő:

Nap
Óra
Perc
Másodperc
MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 áttérésmérce
Bezárom