Együttműködési megállapodás aláírása a NAH és Akkreditált Szervezetek Klasztere között az Akkreditálási Világnap alkalmából
2017. 06. 12.

Az Akkreditálási Világnap alkalmából a NAH által szervezett „Bizalmat adni az építőiparban és az épített környezetben” konferencia keretében együttműködési megállapodást írt alá a NAH főigazgatója, Devecz Miklós és az Akkreditált Szervezetek Klaszterének elnöke, Dr. Ágoston Csaba.

Az Akkreditált Szervezetek Klasztere (ASZEK) 2015 augusztusi megalapítása óta, 34 tagvállalatával együtt a hazai akkreditálási gyakorlat jobbításán tevékenykedik, ellátja a 34 tagszervezetének hazai és nemzetközi érdekképviseleti feladatait, valamint fórumot teremt az akkreditált szervezetek tapasztalat cseréjéhez és az együttműködéshez.

Működése alapján fontos érintett fél és stratégiai partner a NAH számára.

A két szervezet közötti eddigi folyamatos kommunikációt és munkakapcsolatot hivatalos formába öntő együttműködési megállapodás a jövőben is biztosítja az akkreditációval és tanúsítással kapcsolatos szakmai tevékenység fejlesztését célzó közös munkát.

A cél érdekében az együttműködést az alábbi területeken rögzíti a megállapodás:

a) együttműködés a hatósági gyakorlatban felmerülő jogalkalmazási problémák tisztázása céljából (az egységes jogalkalmazás érdekében, figyelemmel arra, hogy a végső döntést a Hatóság hozza meg);

b) együttműködés az akkreditálás témakörében szervezett konferenciák tartalmi és szervezési összehangolásában;

c) együttműködés akkreditált szervezetek számára nyújtandó képzési tevékenységben;

d) együttműködés a NAH minősítők akkreditált szervezetek általi értékelésében;

e) információcsere a nemzetközi és hazai akkreditálás területén belül.

Az aláírt megállapodás itt megtekinthető.

Img 8992

Dr. Ágoston Csaba az ASZEK elnöke és Devecz Miklós a NAH főigazgatója

A kép forrása: ASZEK


2017.06.09.