Találkozó Őexcellenciája Osama Naffa, Magyarország Egyesült Arab Emírségekbe akkreditált Nagykövetével
2017. 05. 19.

A megbeszélésen Devecz Miklós, a NAH főigazgatója köszönetét fejezte ki azért a támogatásért, amely eredményeképp a térség két, az akkreditációban és az iszlám világban elfogadott Halal minősítés odaítélésében fontos szerepet betöltő szereplőjével, az ESMA-val és a GAC-cal, három hónap alatt sikerült aláírni azt a Szándéknyilatkozatot, amely újabb üzleti lehetőségeket nyithat a magyar termékek és szolgáltatások előtt.

A felek egyetértettek abban, hogy sok a kiaknázatlan lehetőség a térség országai és hazánk között, kiemelve az élelmiszer feldolgozóipart, a gyógyszeripart, a szépség- és kozmetikai ipart, a turizmust valamint az IT és kiberbiztonság területét. Ezen azonosított lehetőségek közül az első három esetében fontos szerep hárul az akkreditációra és a Halal minősítést kiadó megfelelőség értékelő szervezetek gyors, költséghatékony és rugalmas hozzáállására. Ez utóbbiaknál a versenyképesség növelése érdekében szükséges lenne az eddigieken túl más szereplők bevonása is.

Picture2

Devecz Miklós, a NAH főigazgatója és Őexcellenciája Osama Naffa, Magyarország Egyesült Arab Emírségekbe akkreditált Nagykövete

2017. május 19.