Új biztonsági szabványt hoztak babahordozókra és játékokra
2017. 02. 18.

A CPSC január 30-án kiadta a végső szabályt a babahordozókra vonatkozó biztonsági szabvány kapcsán, továbbá február 2-án kiadták azt a végső szabályt is, mely szerint ASTM F963-16 lesz a kötelező érvényű biztonsági szabvány a játékokra.

A babahordozókra vonatkozó szabály 2018. január 30-án lép hatályba, és minden olyan hordozóra érvényes lesz amit, 30-án vagy azt követően gyártanak. További információ a biztonsági szabványról ide kattintva érhető el. Ha a bevizsgálást végző laboratóriumok szeretnék, hogy megfeleljenek a CPSC-nek az új szabályozást illetően is, ezen a linken tuják benyújtani kérelmüket.

Új biztonsági szabvány a játékokra

A CPSC kiadta azt a végső szabályt is, mely szerint ASTM F963-16 lesz a kötelező érvényű biztonsági szabvány a játékokra. Azok a tesztelő laboratóriumok, melyek jelenleg jogosultak a CPSC szerint az ASTM F963-11-re, az akkreditációs szervekkel együttműködésben kötelesek kiegészíteni az akkreditáció hatályát, integrálva az ASTM F963-16 szakaszt. A laboratóriumoknak amint lehetséges, be kell adniuk a kérvényt az akkreditáció kiterjesztésére ezen a felületen.

2017.02.18