Peter Kronvall lett az IAF fejlett gazdaságok bizottságának igazgatója
2017. 02. 10.

2017 január 17-én választották meg Peter Kronvallt, a svéd akkreditáló hatóság, a SWEDAC munkatársát az IAF fejlett gazdaságok bizottságának igazgatójának.

Peter Kronvall Geir Samuelsentől, a norvég akkreditáló szerv munkatársától veszi át a stafétát, aki elhagyja az akkreditálás világát, hogy a norvég államot szolgálja.

Peter Kronvall húszévnyi tapasztalattal bír az akkreditálás területén, az EA kommunikációs és publikációs bizottságának (CPC) elnöke 2014-óta. A szakember nem csak az akkreditáló tudását fogja megosztani, hanem a kommunikációs téren szerzett tapasztalatát is – olvasható az EA honlapján megjelent cikkben.

Kifejezetten fontos az EA számára, hogy az IAF igazgatótanácsába és végrehajtó bizottságába minél több delegáltja legyen, Peter itt Emanuele Rivához csatlakozik, aki az olasz akkreditáló hatóság (ACCREDIA) munkatársa, valamint az IAF alelnöke.

Peter megválasztása igen jól illik az EA 2025 stratégiájába, melynek egyik sarokpontja, hogy „szorosabb legyen az együttműködés a szabályozókkal és a részvényesekkel, hogy megerősödjön az akkreditálás európai és nemzetközi szinten”.

2017.02.14

2021. május 31. éjféltől már csak az MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 szerint akkreditált vizsgáló- és kalibrálólaboratóriumok, valamint mintavevő szervezetek státusza marad érvényben.

A hátralévő idő:

Nap
Óra
Perc
Másodperc
MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 áttérésmérce
Bezárom