Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a Nemzeti Akkreditáló Hatóság 2016. október 5-én megszerezte az Európai Akkreditálási Együttműködés kölcsönös elismerési megállapodásának (EA MLA) aláírói státuszát 2016. október 6-i hatállyal az alábbi területekre:

Ezúton is meg szeretnénk köszönni valamennyi közreműködőnek a segítségét és a támogatását!

Devecz Miklós
Főigazgató
Nemzeti Akkreditáló Hatóság

Bezárás

A NAH felkerült a Halal szerinti akkreditáló szervezetek listájára

Az ESMA-val (Emirates Authority for Standardization and Metrology) való sikeres együttműködésnek köszönhetően Európában – mindössze két másik szervezet mellett - már a NAH is végezhet Halal szerinti akkreditálást.

Ennek értelmében a magyar hatóság nevesítésre került két, Halal szempontból releváns weboldalon, ahol felsorolják a - NAH-hal kiegészülve immár - 7 jóváhagyott, Halal szerint akkreditáló szervezetet a világon.

ENAS: http://www.enas.gov.ae/en-us/OpenData/Pages/Approved-Halal-ABS.aspx

Halal: http://halal.ae/en-us/Open-Data/Pages/List-of-Approved-Halal-Accriditation-Bodies.aspx 

A Nemzeti Akkreditáló Hatóság Halal területet érintő fejlesztései és elért eredményei révén a hazai vállalkozások Halal tanúsítás szerinti piacokra jutása egyszerűbbé és olcsóbbá válik: fokozatosan csökkennek a kereskedelmi technikai akadályok, kiépül és erősödik a hazai Halal termékek iránti bizalom, mely hozzájárul a külkereskedelmi forgalom növekedéséhez is.

2018.02.09.