Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a Nemzeti Akkreditáló Hatóság 2016. október 5-én megszerezte az Európai Akkreditálási Együttműködés kölcsönös elismerési megállapodásának (EA MLA) aláírói státuszát 2016. október 6-i hatállyal az alábbi területekre:

Ezúton is meg szeretnénk köszönni valamennyi közreműködőnek a segítségét és a támogatását!

Devecz Miklós
Főigazgató
Nemzeti Akkreditáló Hatóság

Bezárás

Az akkreditálás szerepe az egészségügyben

12 ország, több mint 500 résztvevő, 70 előadás a 2. Akkreditálás az egészségügyben elnevezésű mexikói nemzetközi kongresszuson. Európát Nagy-Britannia, Spanyolország és a NAH részvételével Magyarország képviselte.

A mexikói egészségügy kormányzati vezetői és meghatározó szereplői a legmagasabb szinten vettek részt a kétnapos rendezvényen.

A konferencián kiemelt témaként és ugyanakkor kemény feladatként azonosították a betegágy melletti laboratóriumi diagnosztika (POCT- point of care testing) akkreditációját, hisz még mindenki által elfogadott definícióval sem rendelkezik ez a terület, nincs közös nézet a folyamat vagy feladat megközelítés terén sem.

Devecz Miklós főigazgató és a mexikói akkreditálási szervezet (EMA) vezetője, Isabel López Martínez egy kétoldalú tárgyalás keretében áttekintették az egészségügy akkreditálásának jelenlegi helyzetét, a továbblépés és az együttműködés lehetőségeit.

20170824 111837 20170824 161944

Devecz Miklós főigazgató, mellette Isabel López Martínez az EMA ügyvezető igazgatója  a konferencia szervezői körében

2017.08.25.