Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a Nemzeti Akkreditáló Hatóság 2016. október 5-én megszerezte az Európai Akkreditálási Együttműködés kölcsönös elismerési megállapodásának (EA MLA) aláírói státuszát 2016. október 6-i hatállyal az alábbi területekre:

Ezúton is meg szeretnénk köszönni valamennyi közreműködőnek a segítségét és a támogatását!

Devecz Miklós
Főigazgató
Nemzeti Akkreditáló Hatóság

Bezárás

Úton a második Global Halal Industry Platform

A második Global Halal Industry Platformot Dr. Rashid Ahmed Bin Fahad államminiszter úr nyitotta meg, aki az ESMA és az IHAF igazgatótanácsának az elnöki posztját is betölti. A rendezvény "A Halal kozmetikum-iparág átalakítása a globalizáció felé" címet viseli.

Dr. Rashid Ahmed Bin Fahad megnyitóbeszédében a Halal akkreditáció fontossága mellett hangsúlyozta, hogy az élelmiszeripar után a kozmetika -, és szépségipar a második legdinamikusabban fejlődő iparág a Halal megfelelőség területén.

A muzulmán többségű országok 2015-ben mintegy 56 milliárd dollárt költöttek a szépségipar termékeire, a teljes költés több mint 12 százalékának forrása az Egyesült Arab Emirátusok (5,3 milliárd $) és Szaúd-Arábia (1,7 milliárd $) volt. A kozmetikumok legnagyobb importőre az Egyesült Arab Emirátusok.

Az éves költés mértéke várhatóan növekedni fog a következő években, 2021-ben elérheti akár a 81 milliárd dollárt is.

H1


Dr. Rashid Ahmed Bin Fahad a megnyitón

Forrás: ESMA Twitter

2017.05.16.