Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a Nemzeti Akkreditáló Hatóság 2016. október 5-én megszerezte az Európai Akkreditálási Együttműködés kölcsönös elismerési megállapodásának (EA MLA) aláírói státuszát 2016. október 6-i hatállyal az alábbi területekre:

Ezúton is meg szeretnénk köszönni valamennyi közreműködőnek a segítségét és a támogatását!

Devecz Miklós
Főigazgató
Nemzeti Akkreditáló Hatóság

Bezárás

A NAH hosszú útja lépésekben

Hosszú utat tett meg a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) a megalakulásától az Európai Akkreditálási Együttműködés kölcsönös elismerési megállapodás (EA MLA) aláírásáig.

Devecz Miklós, a NAH Főigazgatója a nyári EA audit megnyitóra készített „Prezi” (az alábbi linken követheti végig a lépéseket) mentén tartotta meg előadását az Akkreditált Szervezetek Klaszterével (ASZEK) együttműködésben tartott konferencián is. Felvázolta a megtett lépéseket, eredményeket, elképzeléseket, valamint bemutatta a szervezetet. A dokumentumból az is kiderül, hogy át kell állni a XXI. századi technikára, ami többek között a „papírmentes iroda” megteremtését is jelenti – ez a 2017-es év egyik legfontosabb feladata a Hatóság számára. Ennek előfeltétele az informatikai-technikai háttér megteremtése, melyben az idei évben komoly eredményeket ért el a NAH. Ezenfelül kiemelt fontossággal bír a kapcsolatok kialakítása és ápolása, legyen szó a hazai partnerekről vagy éppen a nagy nemzetközi szereplőkről, mint az EA, az ILAC és az IAF. 

2016.12.07